وبلاگی از جنس گل

هر آنچه در مورد گل لازم است بدانید

وبلاگی از جنس گل

هر آنچه در مورد گل لازم است بدانید

  • ۰
  • ۰

اگر به دنبال یک گیاه زیبا برای زیباسازی فضای باغچه و تراس خود هستید حتما کاملیا یکی از گزینه ها شما میتونه باشه که با گلهای زیبا و رنگی جلوه فوق العاده ای به محیط خود میده ولی نگهداری از اون شرایط و نیازهایی داره که در ادامه به بررسی تمامی این موارد می پردازیم، در ادامه تمامی آنچه شما برای نگهداری این گیاه نیاز دارید بدانید را خواهم گفت.

گل کاملیا به خانواده Theacea تعلق دارد و با نام علمی Camellia japonica شناخته می شود. پرورش و نگهداری گل کاملیا به  منطقه آسیای شرقی محدود می گردد. 

گل کاملیا از نظر شکل ظاهری شبیه به گل رز می باشد. البته پرورش گل کاملیا در رنگ و اندازه های متفاوت امکان پذیر است. این گل ها به شکل زوجی یا به شکل تک در قسمت انتهایی شاخه ها رویت می گردند.

گل کاملیا

رنگ های این گیاه در نوع قرمز، سفید و صورتی است. البته رنگ زرد نیز دارد که این رنگ در منطقه بومی گیاه یعنی چین و ویتنام دیده می شود. بذرهای گل این گیاه برای تولید روغن چای مورد استفاده قرار می گیرد.

نام انگلیسی : CAMELLIA JAPONICA
خانواده : THEACEAE – چای
بومی : آسیای شرقی
کاملیا گونه‌ای از گیاهان گل‌دار است. کاملیا درختچه‌ی همیشه‌ سبز یا درخت کوچکی است که گونه های متنوعی دارد . این گیاه در شرق و جنوب آسیا، شرق هیمالیا تا ژاپن و اندونزی دیده می‌شود. ۱۰۰ تا ۲۵۰ گونه‌ی تعریف‌شده برای کاملیا وجود دارد.

شکل ظاهری و ویژگی ها کاملیا :

 


برگها متناوب چرمی سبز تیره معمولا ۵ تا ۱۱ سانتی متر طول و ۲.۵ تا ۶ سانتی متر عرض دارند با ساقه (دمبرگ) حدود ۵ تا ۱۰ میلیمتر و دارای حاشیه بسیار ریز دندانه دار میباشند.گل آن بین ماه های ژانویه و مارس شکفته میشود. دارای ساقه بسیار کوتاه است. گلها معمولاً به تنهایی یا به صورت جفت هستند و ۶ تا ۱۰ سانتی متر قطر دارند. دارای حدود ۹ برگچه فرعی مایل به سبز و کاسبرگ میباشند. گل گونه های وحشی دارای شش یا هفت گلبرگ به رنگ سفید است که هر گلبرگ آن ۳ تا ۴.۵ سانتی متر (۱.۲-۱.۸) طول و ۱.۵ تا ۲.۵ سانتی متر عرض دارند. همچنین دارای پرچم های متعدد ۲.۵ تا ۳.۵ سانتی متری میباشد.میوه آن شبیه کپسول با سه محفظه (locules)، هر کدام با یک یا دو دانه ی درشت قهوه ای با قطر ۱ تا ۲ سانتی متر می باشد.

 

شرایط نگهداری گل کاملیا
شرایط نگهداری گل کاملیا به شرح زیر می‌باشد:

میزان آبیاری گل کاملیا : میزان آبیاری این گل در فصل‌های مختلف با یکدیگر متفاوت می باشد به این صورت که می‌بایست در فصل گرم مانند تابستان هفته ای یکبار به این گل آب داد اما در فصل بهار این میزان آبیاری کافی نبوده و باید دو بار در هفته به آبیاری آن بپردازید همچنین در پاییز نیز مانند فصل بهار هفته ای دو بار آبیاری برای آن کافی است پس اگر گل کاملیا را در خانه نگداری می‌کنید حتما به تفاوت میزان آبیاری آن در فصل‌های مختلف توجه داشته باشید.
کاشت پرورش و نگهداری گل کاملیا
 

میزان نور گل کاملیا مورد نیاز: این گل بسیار زیبا را می‌توان در دسته گل‌های علاقه مند به نور قرارداد اما نباید گل کاملیا را در معرض مستقیم نور خورشید قرار دهید همچنین نکته مهم دیگر آن است که با توجه به رطوبت هوا میزان نور مورد نیاز این گل نیز تغییر خواهد کرد به طوری که اگر محیط اطراف آن مرطوب باشد می‌تواند بیشتر نور خورشید را تحمل کند اما اگر در محیط خشک و فاقد رطوبت قرار داده شود میزان نیاز به نور خورشید نیز کاسته می‌گردد بنابراین اگر محیط آب و هوای زندگی شما گرم و خشک است، بهتر است یک فضای مناسب به دور از نور مستقیم خورشید برای این گل تهیه کنید تا به طور غیر مستقیم نور خورشید را دریافت کند و برگ‌های آن دچار سوختگی نشود.
دمای مناسب: همانطور که اشاره کردیم گل کاملیا در طبیعت دارای 100 الی 200 گونه متفاوت است به همین علت هر کدام از این گونه ها می‌توانند دمای متفاوتی را تحمل کنند اما به طور کل دمای مناسب به این گل دمایی میان 0 تا 30 درجه سانتی گراد است که اگر دمای محیط از این میزان بالا و یا پایین تر رود در روند رشد این گل تاثیر بسیار منفی خواهد داشت همچنین بهتر است بعد از ظاهر شدن غنچه‌های کوچک بر روی آن دمای محیط آن را کمی پایین بیاورید تا این گل بتواند به سرعت رشد کند و علاوه بر آن میزان عمر گل نیز با این کار افزایش پیدا می‌کند.
نوع خاک: بیشتر گونه‌های گل کاملیا در خاک‌های که میزان کلسیم آن ها زیاد باشد یا همچنین خاکهای گچی بهتر و بیشتر می‌توانند به رشد خود ادامه دهد زیرا این گونه خاک‌ها عناصر مفیدی مانند آهن و روی را به میزان زیادی برای گل تامین می‌کند اما علاوه بر آن شما می‌توانید در خانه از خاک جنگلی و خاک ماسه ای نیز برای نگهداری و پرورش این گل زیبا استفاده کنید.
شناخت آفات گل کاملیا و راه های مقابله با آن
آفات گل کاملیا و راه های مقابله با آن

هر گلی ممکن است بر اثر عوامل مختلفی دچار آفات و بیماری‌های متنوع شود بنابراین اگر با این آفات و راههای مقابله با آن به خوبی آشنا باشید می‌توانید به سرعت آن را شناخته و برای برطرف کردن آن اقدام مناسب را انجام دهید به همین علت چند نمونه از آفات و راههای مقابله با آن را برای شما شرح خواهیم داد.

به وجود آمدن لکه های دیسک مانند: اگر بر روی گلبرگ‌های این گل لکه هایی مانند دیسک به رنگ های زرد و یا سفید مشاهده کردید بهتر است حداقل یک بار در هفته از حشره کش‌ها‌ی مخصوص گل استفاده کنید.
خشک شدن برگ گل کاملیا: اگر برگ‌ها به طور ناگهانی خشک و یا زرد شدند دلیل آن می‌تواند قرارگیری در معرض مستقیم نور خورشید و یا آبیاری زیاد باشد بنابراین در این صورت می‌بایست این دو عامل را چک کنید و اقدام مناسب برای برطرف نمودن آن انجام دهید.
 

برای اطلاعات بیشتر به مقاله گل کاملیا مراجعه کنید.

  • ۹۹/۰۷/۰۷
  • ali yaghoobi

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی